Den ultimata hårguiden

Denna sida innehåller sponsrade länkar från Adviral & Adtraction

Den ultimata hårguiden

Gå till...

Ett friskt & starkt hår börjar med en bra grund

Hårväxten börjar med kosten

En hälsosam kost och tillräckligt med vitaminer är nyckeln till att få håret att växa sig starkare och längre. Kosten som du äter har nämligen en enorm inverkan på hur snabbt eller långsamt ditt hår växer. Med en balanserad kost som innehåller alla delar av kostcirkel maximerar du din hårväxt på bästa sätt. Slarvar du alltför mycket får du motsatt effekt.

Ät regelbundet & ofta

När du ger din kropp näring kontinuerligt visar du den att det finns näring så att det räcker till hela kroppen. Då kan kroppen tillgodose de mindre viktiga delarna så som hår, hud och naglar. Det innebär att du kan få en extra boost som kickar igång hårväxten.

Ät kosttillskott som är bra för håret

Om man inte får i sig tillräckligt av vitaminer och mineraler från kosten är det jättebra att satsa på kosttillskott. Nedan kan du se några av de viktigaste vitaminerna för håret.
  • Järn – Hjälper till med processen som får håret att växa.
  • Biotin – Den sätter fart på hårväxten och förebygger håravfall.
  • E-vitamin – Ger håret mer lyster, elasticitet samt påverkar hur snabbt det växer.
  • Niacin – Den ökar blodcirkulationen som hjälper håret att växa.
  • Magnesium – Bidrar till att stärka dina hårstrån.

Vårda din hårbotten

Hårsäckarnas hälsa är otroligt viktigt för att kunna få ett starkt hår och friskt hår. Med en svag grund växer inte håret lika bra och du kan få sköra hårstrån som går av mycket lättare.

Så här håller du ditt hår i toppform

Använd produkter som är anpassade efter ditt hår

Tvätta håret med schampo och balsam som är anpassade efter din hårtyp och hårbotten. Har du du torrt, lockigt eller slitet hår? Fråga din frisör om du är osäker!

Glöm inte balsamet!

Efter schamponering är hårstrået extra känsligt eftersom fjällskiktet är öppet. Balsamet sluter strået och ger det tillbaka sin glans.

Vårdande balsam som stärker håret

Satsa på kvalité när du köper schampo & balsam

Välj hellre att lägga ner lite mer pengar på bra produkter som passar ditt hår och skippa de billiga som finns i mataffären. Det svider kanske lite först men de brukar vara drygare och räcker därför längre så det jämnar ut sig oftast i slutändan. Antingen kan man gå till en frisörsalong och fråga om hjälp eller så kan man hitta många bra produkter själv på nätet.

Föna håret

Använd värmeskydd

Om du trots allt vill föna eller platta/locka håret bör du alltid använda dig utav värmeskydd. Applicera värmeskyddet från rot till topp i fuktigt hår innan du fönar håret eller i torrt hår innan användning av platt- eller locktång.

Värmeskydd som skyddar & stärker håret:

Välj dina accessoarer med omsorg

Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret så välj istället mjuka och släta håraccessoarer.

Så räddar du torrt & slitet hår

Gör inpackningar 1-2 gånger i veckan

Olivolja, kokosolja och ricinolja är jättebra mot torrt hår! Du kan även göra inpackningar med t.ex. några matskedar olivolja och en äggula. Om du är villig att lägga lite mer pengar på håret finns det många bra produkter att investera i.

Extrem torrhet

Skona ditt hår & låt det vila

Skona ditt hår från färgningar, blekningar och heta stylingverktyg. Om t.ex. fönen känns som ett måste kan du börja med att ge ditt hår en ledig dag i veckan från all stryk som styling innebär för att sedan öka dagarna. Använd ALLTID värmeskydd innan du fönar eller plattar håret för att minska på slitaget som håret får utstå . Ditt hår växer inte snabbare men det går inte heller av lika mycket så att du ständigt får börja om på ruta ett.

Sov med flätor

Det mest skonsamma för håret är att ha det i en lös fläta. En hård knut kan få hårstrån att lossna och utsläppt hår kan bli uppruggat om det gnuggas för mycket och det sliter på håret.

Återfukta håret med rätt schampo & balsam

Skäm bort håret med hårolja

En hårolja kan verkligen göra underverk för ditt hår! De återfuktar håret, ger det glans, stärker, reparerar och dämpar friss. Vissa har även UVA/UVB-skydd som hjälper till att skydda håret mot solen, vilket också är väldigt viktigt då det sliter väldigt mycket på håret.

Så blir du av med fett hår

Tvätta inte håret för ofta

När du tvättar håret för ofta rubbar du den naturliga oljeproduktionen i hårbotten. Kroppen vill skydda huden från uttorkning och när du ständigt tar bort det naturliga fettet skapar kroppen ännu mer. Alltså startar du bara en ond och jobbig cirkel.

Tvätta helst inte håret mer än två gånger i veckan.

Rengör dina borstar & kammar

Våra borstar och kammar blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör dem regelbundet så håller ditt hår sig renare och fräschare.

Låt torrschampo bli din bästa vän

Att använda torrschampo är inget som gör något bättre i längden, men det är en riktig räddare mellan tvättarna! Jag själv skulle inte kunna leva utan torrschampo.

Lägg tillbaks mössan på hatthyllan

Mössor som används regelbundet och som inte tvättas är en enorm bov som gör håret fett, smutsigt och ofräscht. Undvik även att använda huvudbonader som stänger in håret så att håret inte kan andas.

Pilla inte i håret!

Försök att hålla händerna i styr och se till att hålla dom rena om du nu måste ta i håret dagen lång. En vanlig anledning till varför många får fett hår snabbt är just för att de petar för mycket med händerna som samlar på sig fett och smuts.

Använd schampo & balsam för fett & ojligt hår

Välj ett bra schampo och balsam som är framtagen speciellt för fett hår.

Tips på schampo för fett hår

Tips på balsam för fett hår

Få håret att växa som ogräs!

Ät kosttillskott som boostar hårväxten

  • Original Silicea – En effektiv och populär produkt för håret. Silica bidrar till en normal funktion hos håret och innehåller bland annat biotin, zink och selen.

  • Hårkontroll– Är speciellt framtaget för att ge näring till både hår och naglar. Hårkontroll innehåller bland annat biotin, zink, selen och koppar. Kosttillskottet hjälper både hår och naglar att hålla sig friskt. Det bevarar även hårets normala pigmentering.

  • Priorin – En mycket populär och välfungerande produkt för hår och hårbotten. Priorins sammansättning består utav biotin, L-cystin, hirsextrakt och pantotensyra. Den här produkten tillför näring till hårrötterna och bidrar till att bevara en normal hårväxt.

Använd schampo & balsam som stimulerar blodcirkulationen

Massera hårbotten regelbundet

En rejäl hårmassage sätter fart på hårsäckarna och blodtillförseln – vilket hjälper ditt hår att växa snabbare! Dessutom håller det din hårbotten fri från gamla hudceller, smuts och olja.

Skölj alltid håret med kallt vatten

Avsluta alltid hårtvätten med att skölja håret i kallt vatten. Tillsammans med balsam hjälper det till att sluta strået samtidigt som det sätter igång blodcirkulationen i hårbotten.

Använd Ricinolja som hårinpackning

Ricinolja gör håret längre genom att stimulera hårsäckarna och tillföra de näringsämnen som håret behöver för att bli långt, fylligt och glansigt.

Massera in den i hårbotten för att sedan ta ut det i topparna. Ge dig själv en liten stund till att verkligen knåda och massera hårbotten så att du ökar blodcirkulationen på samma gång. Låt sedan oljan sitta kvar i håret minst en halvtimme innan du tvättar ut det med schampo och balsam som vanligt. Ju längre desto bättre och gärna 1 – 2 gånger i veckan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Summary
Article Name
Den ultimata hårguiden
Description
Här hittar du den kompletta & ultimata hårguiden med alla hårtips som du behöver! Har du torrt, slitet eller fett hår? Vad du än behöver finner du det här.
Author
Publisher Name
Ninni Undén
Publisher Logo

Kommentera

Stäng meny