Skydda håret mot solen i sommar

Sponsrade länkar från Adviral

Att man ska skydda sin hud när man exponerar sig för sol är för många en självklarhet. Men att skydda håret mot solen är något som vi ofta glömmer bort! På sommaren får nämligen även ditt hår ta väldigt mycket stryk. Sol, saltvatten och vind utsätter ditt hår för mycket påfrestningar och kan göra ditt hår väldigt slitet. Även klorvatten sliter och om du har otur kan ditt hår få missfärgningar.

Som tur är går det att undvika genom lite smart och regelbundet underhåll!

7 tips som hjälper dig att skydda håret mot solen i sommar:

Skydda håret mot solen i sommar

Skydda ditt hår med en huvudbonad

Att ha något som döljer håret för den starka solen är det mest skonsamma och enklaste knepet du kan göra. Sätt upp håret i en snygg fläta och ta på dig en fin hatt eller sjal över. Med en hatt, keps eller en sjal skyddar du inte bara håret utan även hårbotten från solskador.

Glöm bara inte att ha i solskydd i den del av håret som inte är dolt under hatten!

Skäm bort håret med hårolja

Investera i en bra hårolja som reparerar, tillför fukt och skyddar håret. Använd håroljan på topparna som du inte kan dölja under en huvudbonad och ge håret en extra boost på kvällen efter att du har varit ute i solen.

Min personliga favoritolja är Moroccanoil treatment.

Tips på ekologiska håroljor:

Använd återfuktande schampo och balsam

Om du inte redan använder schampo och balsam som är speciellt framtagna för att återfukta håret är det en smart investering att göra. Att lägga ner lite pengar på schampo och balsam istället för att köpa dem på ICA kan ta emot, men det är så värt det! Dessutom är de lite mer kostsamma flaskorna mycket drygare så ofta jämnar det ut sig. Så lär dig att använda mindre mängder istället och skippa de billiga versionerna.

Moroccanoil

Tips på återfuktande schampo och balsam:

Fukta, fukta, fukta

Sol och bad torkar ut håret otroligt mycket. Solen gör håret känsligt och sprött samt bryter ner hårets keratin. Se till att göra inpackningar varje vecka och spreja/gnugga in en leave in-conditioner som återfuktar håret. Gärna flera gånger under dagen.

Skydda ditt hår med SPF

Visste du att det finns solskydd även för ditt hår? Solskyddsprodukter för håret skyddar hårstråna från att skadas av UV-strålarna samtidigt som de tillför extra fukt och näring. Ditt hår håller sig friskt, glansigt, mjukt och livfullt hela sommaren och du slipper lägga energi på att försöka rädda de solslitna hårstråna i efterhand.

Tips på solskyddsprodukter för håret:

Låt håret vila från stylingverktyg

Att använda exempelvis en plattång eller hår fön sliter väldigt mycket på håret. När det är sommar och sol slits håret redan tillräckligt så undvik alla stylingverktyg så gott det går! Passa på att sätta upp eller att fläta håret istället eller kör på en mer naturell look. Ditt hår kommer att tacka dig för vilan.

Glöm inte att klor kan färga av sig!

Om man badar i klorvatten riskerar man att få sitt hår missfärgat. Om du har nyblekt hår kan du ha oturen att få grönt hår efter ett dopp! Det finns speciella schampon som kan hjälpa dig att få ut klor och mineralavlagringar, till exempel Redken Hair Cleansing Shampoo. Om man vill köra på budget är det värt att köra ett par omgångar med ketchup eller passerade tomater. Jag har faktiskt själv varit med och hjälpt till när mitt ex fick knallgrönt hår. Jag blev lite chockad över hur bra det faktiskt fungerade! Billigt var det också.

Ha en härlig sommar och glöm nu inte att smörja in både din hud och ditt hår!

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 4 kommentarer

    1. ninni

      Tack så mycket! 😀

    1. ninni

      Tack så jättemycket! 😀

Lämna ett svar