Yasuragi med mamma – En underbar helg på spahotell

I fredags åkte jag och mamma till spahotellet Yasuragi där vi hade en helt magisk fredag och lördag. Det var verkligen den bästa helgen på länge!

Yasuragi med mamma

För en månad sedan fyllde jag 27 år (Ja, jag känner av ålderskrisen lite…) och då gav mamma mig denna upplevelse i födelsedagspresent. Jag har längtat så länge efter att få övernatta på ett spahotell och när jag läste om Yasuragi blev jag helt såld. Som gammal animenörd älskar jag den japanska kulturen och på äldre dag har jag blivit alltmer förälskad i deras minimalismen och ”zen-tänk”.

Teppanyaki, Sushi & Donburi

Till middag åt vi en 6-rätters meny (+ 2 små extra som vi fick före och efter) som tillagades på en stekhäll som vi satt 8 personer runt. Jag trodde att det skulle bli lite stelt men det var verkligen en mysig upplevelse! Och väldigt gott också. Lördagens lunch var inte heller så pjåkig!

Bad, fiskspa & 100% avslappning

Vi gick på en liten introduktionskurs för hur man gör en tvagningsritual och det rekommenderar jag alla som åker till Yasuragi att göra! I japan är det en gammal tradition att sitta på en pall där man i lugn och ro sköljer bort stressen och skrubbar sig för att få igång blodcirkulationen. Det är verkligen en övning i mindfulness och det var faktiskt otroligt rofyllt att göra! Enligt tradition renar man inte bara kroppen utan även själen.

Vi gjorde tvagningsritualen båda dagarna och badade i de olika värmekällorna så mycket som vi hann. Det finns inget bättre än varma pooler och ljudet av vatten som skvalpar. Deras ”Dokutsuburo” som på svenska heter bergrumsbadet var min personliga favorit, även om det bara var en vägg som bestod utav berg.

Sista dagen provade vi på deras fiskspa och det var minst sagt en speciell upplevelse. Först kittlade det jättemycket men man vande sig ganska snabbt. Känslan av små fiskar som äter på en är dock lite svår att förklara… Men helt klart värt att prova om man vill ha lenare fötter!

Yasuragi bjöd på den bästa helgen på länge!

Det har verkligen varit den bästa helgen på länge! Att slappna av är något som jag har grymt svårt för men på Yasuragi lyckades jag både fysiskt och mentalt. Mamma och jag hade produktiva mor och dottersamtal och vi insåg att allt skulle vara så mycket bättre om alla bara gjorde som vi sa. Nu är frågan bara hur vi får alla andra att förstå det… Tills dess fortsätter vi att lösa världsproblem i bakgrunden.

Tack världens bästa mamma!

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Emma Engström

    Åhh dit skulle jag så himla gärna vilja åka! MYS <3

    1. Ninni Undén

      Det tycker jag verkligen att du ska göra! <3

Lämna ett svar