11 skäl till varför jag älskar julen

Imorgon är det redan julafton – min favorithögtid! Längtar ni lika mycket som jag? Även fast jag samtidigt inte vill att juletiden redan ska vara över…

Det finns många skäl till varför jag älskar julen och här kan ni läsa några utav dem.

1. Alla fina juldekorationer. Hur mysigt är det inte med alla tomtar, stjärnor och ljus egentligen?! Allt glitter, röda färger och vackra kulor. Det ger verkligen en myskänsla som man inte får annars.

2. All julbelysning. Överallt ser man julslingor som pryder balkonger och julstjärnor som hänger i fönstren. Till och med längst torg och gator är träd inlindande och lyser upp i mörkret. SÅ MYSIGT.

3. Julgodis och julbak. Asså, hur gott är det inte med julbak och julgodis?! Lussebullar, knäck, kakor av alla möjliga sorter och all choklad. Det är verkligen något jag ser fram emot varje år! På bilderna kan ni se lite av årets julbak. Det blev amerikanska sugar cookies, crinkle cookies, chokladpraliner med knäck, vit tryffel med saffran och vit tryffel med lime. I år försökte jag mig till och med på att göra vörtbröd för första gången!

4. Att få bygga pepparkakshus. Det är en tradition som är så himla mysig att göra! Dessutom så luktar det så himla gott av pepparkaka i köket samtidigt som det känns så där härligt nostalgiskt.

5. Att lyssna på julmusik. De flesta brukar klaga på hur less de är på julmusik men jag tycker att det hör till.

6. Julgranen. Den är ju liksom pricken över i! Julkänslan kan inte starta på riktigt fören granen har kommit upp och blivit pyntad. Det är sååååå mysigt på kvällen när den är tänd om man kryper upp i soffan framför en film.

7. Alla mysiga och speciella dofter. Doften av kanel, saffran och glögg är några exempel på dofter som jag förknippar med julen. Bara doften av dem kan få mig i julstämning.

8. Julfilmer som man redan har sett 100 gånger. Grinchen, Fred Claus, Mupparnas julsaga, Elf och Ensam Hemma är några exempel på filmer som jag måste se varje år. Det går inte att tröttna!

9. All värme som sprids bland människor. Visst styrs julen mycket av konsumtionshets men samtidigt kan den ta fram det bästa i människor! Det pågår flera insamlingar, restauranger bjuder hemlösa på mat, man går ihop för att barn och familjer ska få en fin jul och alla verkar bli lite extra kärvänliga. Visst vore det bäst om det alltid var så, men det är i alla fall någonting som jag tycker är extremt fint.

10. Julklappar! Jag älskar att få dem och jag älskar att ge dem.

11. Tacksamheten man känner. Jag förknippar julen mycket med tacksamhet för allt man redan har och alla närstående som finns i ens liv. Det kanske går emot min kärlek för att få nya saker, men allt är ju trots allt inte svart och vitt.

God jul på er allihopa!

Jag hoppas att ni alla får en fantastisk jul imorgon! Jag själv ser fram emot att få mysa och ta det lugnt hela dagen med min familj. ♥

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Lämna ett svar