Så sparar du pengar på bästa sätt

Letar du efter tips för att spara pengar? Då har du kommit rätt! Många vill gärna ha mer pengar på sina bankkonton, men sitter ändå med alldeles för lite kvar i slutet av månaden. Ofta skyller man på för låg inkomst, men för det mesta finns det alltid sätt att minska sina utgifter på.

Så sparar du pengar på bästa sätt

Så här sparar du pengar genom att kapa onödiga kostnader och göra smartare val.

Kolla alltid på kilo-priset

Jag blir alltid lika chockad när jag hör att någon inte kollar på kilopriset när de handlar mat. Att det är så många som inte ens vet om att man borde göra det chockar mig ännu mer. Min kära moder lärde mig redan när jag var liten att man inte skulle låta sig luras av att något låter billigt. När man kollar på kilopriset kan t.ex. en dyrare variant vara mer prisvärt än ett billigare.

Handla varor med kort utgångsdatum

Nu har de flesta matbutikerna blivit väldigt duktiga på att märka ut och sänka priset på varor med kort utgångsdatum. Genom att köpa dessa varor sparar du inte bara mycket pengar utan du minskar även på svinnet och därav slöseriet. Mycket mat håller längre än vad bäst före datumet påstår och resten kan du frysa in eller göra storkok på samma dag.

Minska på köttkonsumtionen

Kött är generellt rätt dyrt. Oftast är det fläskkött och halvfabrikat som är billigt, men de är tyvärr inte så särskilt hälsosamt att äta det för ofta. Förutom att du sparar pengar så bidrar du också till miljön samtidigt som du bidrar mindre till vår överkonsumtion av kött.

Spara pengar med matlådor

Jag vet att många tycker att det är sjukt tråkigt och jobbigt att ha med sig lunchlådor till jobbet. Men du vinner så fruktansvärt mycket på det! En genomsnittlig utelunch kostar 95 kr. Om du då jobbar 40 veckor per år kostar det dig 19 000 kr per år. En genomsnittlig medtagen lunch kostar 29 kr enligt Konsumentverket och kostar dig då istället 6 960 kr per år.

Valet känns inte så särskilt svårt.

Se över dina abonnemang

Behöver du verkligen Netflix, Viaplay och HBO? Har du ens någon användning för det dyraste och snabbaste bredbandet? Se över dina abonnemang och överväg noga vilka du egentligen behöver och om det finns billigare alternativ. Den här punkten har många MYCKET pengar att spara på.

Köp mat efter säsong

Spara pengar genom att handla grönsaker, rotfrukter och frukt efter säsong. Det blir både billigare och godare!

Hoppa över krogrundan & spara pengar

Jag vet inte hur många vänner jag har som lägger sjukt mycket pengar på krogen varje månad… Ofta hör jag att jag är tråkig som är så återhållsam, men jag ser mig själv som jävligt smart bara. Det där 500 – 2000kr (jag vet de som spenderar ännu mer än så) i månaden som läggs på dyr alkohol lägger jag i fonder istället!

Om jag vill dricka alkohol lägger jag hellre 75kr på en flaska vin än att lägga det på bara ett glas.

Skippa take away-latten

Den lyxiga latten du köper varje morgon blir en dyr vana i längden. Välj bryggkaffet som finns på kontoret eller ta med dig hemifrån istället för att spara pengar.

Köp inte flaskvatten

Att köpa flaskvatten i butiker kostar mycket pengar i längden, fyll upp en vattenflaska med kranvatten istället! Jag personligen har alltid tyckt att det är sjukt att man väljer att lägga pengar på flaskvatten när vi har ett sånt bra vatten hemma. Om du prompt måste ha bubblor – köp en kolsyremaskin.

Fixa autogiro eller e-faktura

Är du en sån där som fortfarande tar emot fakturor på posten trots den extra avgiften? Fixa autogiro eller e-faktura NU! Det blir mindre slöseri på papper och du slipper onödiga extra avgifter. Det kanske låter lite men det blir mycket i längden.

Sluta röka & snusa

Förutom att det är extremt dåligt för hälsan så kostar äckliga ovanor galet mycket varje år. Jag själv är jävligt glad för att jag slutade röka för flera år sedan. Det finns absolut ingenting positivt med det.

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Yolanda

    Bra inlägg:) tänker också så!

Lämna ett svar