8 saker du måste komma ihåg när livet känns tungt

När livet känns tungt kan det vara svårt att se ett slut på sitt lidande. Vissa får kämpa mot depression och ångest i svåra perioder medan andra får kämpa i flera år. Det kan vara så att du går igenom ett svårt uppbrott med din partner eller kanske lider du av dåligt självförtroende och trycker ständigt ner dig själv. Vad det än är som du går igenom finns det några saker som du måste komma ihåg.

När livet känns tungt - Bild från Pexels
Förr trodde jag aldrig någonsin att jag skulle komma dit där jag är idag. Jag har en lång väg kvar men idag kan jag trots allt se att det finns ljus i mörkret. Det blir bättre och livet har så mycket mer att erbjuda än sorg, ilska och ångest. Man måste bara kämpa, ha tålamod och hålla ut… Hur lång tid det än tar.

Du är inte ensam

Ofta kan man känna att man är helt ensam i världen om ha de känslor och tankar som gnager i ens huvud. När jag var liten trodde jag att jag var helt knäpp och konstig som tänkte och mådde som jag gjorde. Sen upptäckte jag nätet och med det även att jag var låååångt ifrån ensam. Sen öppnade jag upp mig mer och ju öppnare jag blev med mina vänner och familj – desto mer insåg jag hur normal jag trots allt var. Så våga prata! Du är inte konstig, annorlunda, fånig eller dum. Du är inte ensam.

Det kan ALLTID bli bättre

Det kanske inte känns så när livet har känts tungt i månader eller kanske till och med i flera år. Jag förstår att det kan kännas som en omöjlighet att se ett ljus i slutet av den mörka tunneln. Men det kan ALLTID bli bättre. Håll ut och kämpa på! Belöningen för din tuffa kamp kommer att komma.

Du kan aldrig misslyckas

Att du har försökt och inte lyckats betyder inte att du har misslyckats. Det betyder bara att du har fått en möjlighet att utvecklas ännu mer!

”Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently.”

– Henry Ford

Du förtjänar att må bra

Dina misstag och brister gör dig inte till någon som förtjänar all smärta du bär på. Kom ihåg det när du spär på din ilska mot dig själv. Berätta det här för dig själv om och om igen tills att det sjunker in:

”Jag förtjänar att vara lycklig”.

Det är okej att vara ledsen

Det är okej att gråta, det är okej att vara arg och det är okej att be om hjälp. Det är inte en svaghet – det är modigt.

Du får klippa av bandet med energitjuvar

Det är okej att släppa taget om människor som alltid tar din energi och aldrig ger dig någon. Det spelar ingen roll om det är en gammal eller en nyfunnen vän. Om det inte känns bra och om personen får dig att må dåligt behöver du inte fortsätta att träffa människan. Man ska aldrig tvinga sig själv att vara med någon som bara dränerar en.

Det är inget fel på dig

Som jag skrev tidigare så är du varken konstig, annorlunda, fånig eller dum. Det spelar ingen roll om du har diagnoser eller om du går igenom en mörk period. Det betyder inte att det är något fel på dig utan bara att du har mer att kämpa mot än andra. Låt inte benämningar få dig att känna dig mindre värd eller stämplad för livet. Vi har alla våra laster att övervinna.

Du kan styra ditt liv mer än vad du tror

När livet känns tungt känns det ofta som att man förlorar kontrollen på ens känslor och tankar. Jag säger inte att det är lätt men du kan kontrollera dem mer än vad du tror! Du kommer aldrig att kunna styra vissa situationer, andras beteende och hårda ord. Men du kan kontrollera hur du reagerar och tänker. Det är lätt hänt att man låter ens negativa tankar spinna ur kontroll. Det kommer automatiskt och är ibland svårt att stoppa. Med träning och mycket tålamod kan du börja äga dina tankar igen.

Glöm inte att positiva tankar föder positiva känslor!

Kom ihåg det här när livet känns tungt

Glöm aldrig dessa meningar. Jag vet hur svårt det kan vara att ta åt sig detta men snälla försök! Det finns mer att upptäcka och världen bara väntar på att du ska komma ut ur ditt skal. Livet kan bli bättre – men det kan ta tid och kräva mycket jobb från dig. Lita på mig när jag säger att i slutändan är det värt all möda.

Läs gärna även mitt blogginlägg ”Boosta ditt ego och lev ett lyckligare liv med mer självförtroende” där du kan hitta tips som stärker ditt ego och uppmuntrar till självkärlek.

Om du gillade inlägget får du jättegärna dela det vidare! Delningsknappar kan du hitta här nedanför. Du kan även följa bloggen via Bloglovin eller via min Facebook-sida. ♥

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Linda

  Alltid bra att bli påmind! Åh jobbar du som webbdesigner. Är du bra på WP och design? Finns ju så många fina teman att välja på men sällan att det är helt kompatibelt med den nuvarande designen.
  Svar: Tack! Kul med nytt objektiv 🙂 Fantastiskt vilka bilder det kan bli ändå på så långt håll 🙂

  1. ninni

   Jamen precis! Om jag är bra eller inte är väl lite svårt att säga tycker jag… Har bara jobbat med det i över 1 år så jag är mer en ”junior designer”. Men det är just WP vi jobbar främst med och den här sidan använder WP. Om du är nyfiken kan du besöka vår hemsida https://shiki.se/ 🙂

 2. Linda

  Ah såg att ni gjort Hotel With sida, älskar dem! Japps jag har WP, men om man i framtiden vill ändra tema och få ihop det så har jag en kontakt men om hon inte har tid 🙂

Lämna ett svar