11 saker jag önskar att jag visste när jag var tonåring

Trots att jag är vuxen och snart 27 år känns det som att jag var tonåring bara igår. Det är verkligen galet hur snabbt tiden går! Det finns mycket som jag önskar att jag kunde ändra på och mycket som jag önskar att jag hade vetat om. Tyvärr får man ingen ”do over.

Här nedanför listar jag 10 saker jag önskar att jag visste när jag var tonåring. Lämna gärna en kommentar om vad du önskar att du visste!


1. Du kan inte vara omtyckt av alla

Så det är ingen idé att försöka vara alla till lags. Varför ska du ändra på den du är för att få någon att tycka om dig? Vill du ens vara med en person som inte gillar dig för att du är du? Skit i det där med att passa in och hitta istället de som är värda din vänskap.

You do you boo!

Vad jag önskar att jag visste när jag var tonåring

2. Att älta saker gör ingenting bättre

Tvärtom. Du fastnar i ett negativt beteende som blir svårare och svårare att bryta sig ur ju längre det pågår. Ödsla inte din tid på skit som du ändå inte kan ändra på! Jag önskar verkligen att jag inte hade slösat bort så mycket tid som jag faktiskt gjorde på att just älta.

Tro mig, livet blir så mycket roligare om du spenderar din tid till att tänka på allt som är roligt och bra i ditt liv. Njut av livet istället för att kasta bort det!

3. En ätstörning löser inte några problem

Jag minns inte riktigt hur det började. Jag minns bara att jag hade bestämt mig och att det helt plötsligt fanns en massa regler att följa. Att ätstörningen skulle bli något som kontrollerade och påverkade hela mitt liv var inte riktigt något som jag var förberedd på. Jag insåg inte i tid hur skadligt det verkligen är och hur mycket det skulle påverka min framtid.

Jag önskar verkligen att jag hade levt livet med mina vänner istället för att isolera mig.

4. Försök inte att pierca dig själv!

Nej, det är inte värt bara för att det är gratis. Inte heller är det värt att göra det om dina föräldrar vägrar att ge sitt godkännande. Jag själv gjorde typ 4 hål i öronen när jag var runt 15 år. 2 försvann ganska snabbt och 2 har inte läkt ihop och kommer väl aldrig att göra det heller. Jag tyckte att det var lite coolt att ha säkerhetsnålar i öronen men nu i efterhand är jag jäääävligt glad för att jag inte fick en massiv infektion…

5. Du är ingen dörrmatta

Så låt aldrig någon behandla dig som en! Jag själv vågade knappt aldrig säga ifrån så jag förstår verkligen hur svårt det kan vara. Men ju mer du gör det, desto lättare blir det. Låt ingen behandla dig sämre än vad du förtjänar.

6. Du är inte tjock och ful

Bara för att andra barn på skolgården skriker fula ord åt dig betyder det inte att de har rätt. Även om mina vänner ofta påminde mig om motsatsen när jag var tonåring kunde jag aldrig släppa vad andra hade sagt till mig när jag var yngre.

Om jag kunde prata med mitt yngre jag skulle jag förklara hur det säger mer om dem än om mig. De som har behovet att trycka ner andra har antingen väldigt stora problem eller så är det bara fruktansvärt fula på insidan. Dessutom är skönhet subjektivt. Det kommer alltid finnas de som tycker att du är ful och de som tycker att du är vacker. Det betyder inte att man ska definiera sig efter deras åsikter. Lär dig att älska dig själv och din kropp.

Gatsby cheers - heres to you, you-beautiful goddess

7. Ge inte upp bara för att du inte lyckas vara bäst

Jag är än idag en värdelös förlorare. Så pass dålig förlorare att jag ger upp när jag inte ens tävlar med någon. Jag har aldrig stått ut med att vara dålig på något och ger ofta upp väldigt snabbt. Om jag inte hade gett upp på så mycket som jag gjorde när jag var tonåring hade jag kunnat komma så mycket längre än var jag är idag.

Våga vara dålig och våga vara dålig länge. Övning ger färdighet!

8. Nej, man dör inte av krossat hjärta

Men visst kan det kännas så? När ens hjärta blir krossat gör det fruktansvärt ont och det kan kännas som att det aldrig kommer att gå över. Men det gör det och du kommer att bli kär igen. Livet tar faktiskt inte slut på grund av en kille.

9. Vissa saker blir inte mindre pinsamma med tiden

Jag önskar att jag hade tänkt på det innan jag gjorde somliga val som jag gjorde när jag var ung och dum. Att gå igenom min gamla Dayviews som har bilder som är över 10 år gamla är ren tortyr. Många saker som jag skrev var så sjukt pinsamma att jag nu i vuxen ålder vill gömma mig under en sten. Vad tänkte jag ens på? Tänkte jag alls?!

10. Svartsjuka är din värsta fiende – Lyssna inte!

Förstör inte för både dig själv och dina relationer. Jag har dränerat mycket av min energi på grund av att jag har varit så svartsjuk på tjejer med snygga kroppar och på de som till synes verkade perfekta. I mina relationer var jag fruktansvärt svartsjuk under tonåren och fick för mig både det ena och det andra. Anklaga inte din nästa pojkvän bara för att din förra var ett praktsvin.

Han var det inte på grund av att det var något fel på dig och det betyder inte att alla kommer att göra likadant. Att din pojkvän pratar med andra tjejer betyder inte automatiskt att han vill ha dem eller att han älskar dig mindre.

Svartsjuka är din värsta fiende - Lyssna inte!

Jag skäms faktiskt över hur hemsk svartsjukan gjorde mig. Om jag någonsin träffade min dåvarande pojkvän, som fick utstå det värsta av den mörka sidan, skulle jag be om ursäkt hundra gånger om. Han förtjänade inte den misstron.

11. Håll hårt i dina vänner – Du kommer att sakna dem

Att förlora vänner från barndomen och tonåren är helt normalt. Jag minns knappt vad vissa ens heter. Men det finns vissa som du kommer att älska fruktansvärt mycket och dem är de du ska hålla hårt i. Hur dåligt du än mår och hur mycket du än lever i din egna bubbla – Släpp dem inte! Om du verkligen inte kan eller orkar träffas så hör av dig och förklara.

Att jag inte har förlorat alla min vänner är ett under. Jag har inte varit en sån bra vän och än idag har jag svårt att vårda mina relationer. Vissa kan jag träffa efter flera år och ändå känna att det var som förr. När de känner detsamma känns det verkligen som en äkta vänskap.

Dessa vänner älskar jag verkligen men det förtjänar så mycket bättre. De förtjänar verkligen en Ninni som kämpar för att få ha kvar dem i sitt liv och som inte bara försvinner. Så ett av de viktigaste sakerna jag önskar att jag hade tänkt mer på är att finnas för de jag älskade och de som jag fortfarande älskar.

Människor kommer och går men det finns speciella personer som aldrig någonsin kan ersättas. Och du kommer att spendera många år på att ångra dig och vara för feg för att nå ut till dem.

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Emma Engström

  Åhh vad jag känner igen detta, skulle verkligen ha velat veta detta tidigare också! <3

  1. Ninni Undén

   Tänk hur mycket enklare livet hade varit :’) <3

 2. Sarah

  Tiden går så sjukt fort :/

Lämna ett svar