Lockigt & krulligt hår – De bästa tipsen för att tämja vilt hår

Detta inlägg innehåller sponsrade länkar från Adviral

Lockigt och krulligt hår är naturligt fuktfattigt och mycket torrare än rakt hår. Här får du de bästa tipsen på hur du tar hand om ditt svårtämjda hår på bästa sätt!

Lockigt och krulligt hår – De bästa tipsen för att tämja vilt hår

Lockigt & krulligt hår skriker efter fukt

Krulligt och lockigt hår är naturligt väldigt torrt. Detta tack vare hårstråets struktur som hindrar fett som produceras i hårbotten att ta sig ner i håret så att det kan återfukta. Därför behöver du ditt hår på traven och fuktbomba håret regelbundet.

Testa ”pineappling”

Ananasmetoden är en hårstylningsteknik som består av att skapa en lös, hög hästsvans ovanpå ditt huvud (dvs en lös bulle). Uppsättningen håller håret på ett sätt som mildrar friss och platta lockar när du sover på natten. Det går även att göra så på dan för att få mer defienderade lockar.

Byt ut dina örngott till satin

Bomull och bomullsfibrer kan göra håret matt och frissigt. Därför är det bra att byta ut örngotten till satin som är ett mjukare och därmed ett skonsammare material

Borsta håret varsamt

Om du har lockigt eller krulligt hår är hårborsten tyvärr inte din bästa vän. Om du har torrt hår borstar du tyvärr lätt sönder lockarna. Testa därför att borsta det precis innan duschen, i duschen med balsam i, eller endast med hjälp av fingrarna. Pröva dig fram och känn efter vad som funkar bäst för dig och just ditt burr!

lockigt hår

Tvätta aldrig håret mer än två gånger i veckan

De naturliga oljorna i ditt hår har en svårare väg att ta sig från hårbotten till topparna än de som har rakt hår. Detta leder till att ditt hår blir mycket lättare torrt. Därför ska du vara extra försiktig med att tvätta ditt hår med schampo för ofta – detta sköljer nämligen bort oljorna.

Använd en diffuser

Som med alla hårtyper är det allra bästa att låta håret självtorka, men det är extra viktigt att tänka på när du har lockigt hår. Om du behöver använda hårtorken i alla fall är det är smart att använda en diffuser.

Det är en  sorts tratt som du sätter på hårtorken och den fördelar luften jämnare samt hjälper lockarna att behålla sin form.

Definiera dina lockar

Rätt och bra stylingprodukter definierar dina lockar, ger ditt hår fukt och minimerar irriterande friss. Testa dig fram med olika leave-in-balsam, håroljor och stylingkrämer och se vad som funkar bäst i just ditt hår.

Tips på stylingrodukter som återfuktar

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Emma Engström

    Detta är ju helt perfekt för mig med självlockigt hår! Blir galen på det men måste lära mig hantera det på rätt sätt 😀 KRAM finis <3

    1. Ninni Undén

      Jag själv har självfall och mitt hår blir jättelätt snustorrt 🙁 Men ja man får göra det bästa utav situationen och som du säger, så får man lära sig att hantera det rätt 🙂 Kram <3

Lämna ett svar