Lär dig att älska dig själv

 • Inläggskategori:Egoboost
 • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Att lära sig att älska sig själv kan vara ett av de tuffaste jobb man får göra under livets gång. Det är även den viktigaste och mest givande utmaningen vi kan få. När du lär dig att älska dig själv faller saker och ting på plats och du ser livet på ett helt annat sätt.

Lär dig att älska dig själv

Många av oss är blinda av självförakt och låter det styra våra liv alldeles för länge. Att hata sig själv är ett grymt fängelse som tar upp hela ens tillvaro. Man blir fjättrad till osynliga kedjor av ångest, förtvivlan och ilska. Ibland kan det kännas som att detta fängelse är ens hem. Att det är just där man hör hemma. Det känns tryggt och efter ett tag är det allt man vet. Att tro på att det finns något utanför detta fängelse kan ibland kännas omöjligt. Hur ska man kunna älska sig själv när man hatar ens spegelbild så? När allt man gör är att misslyckas och när det känns som att alla skrattar åt en?

Hur ouppnåeligt det än känns ska du aldrig ge upp. Du kanske faller tusen gången om men det betyder bara att du har rest dig upp ännu en gång. Det är möjligt. Du kan och du förtjänar det.

Lär dig att älska dig själv & finn en helt ny glädje i livet

Jag tänker inte ljuga för dig. Att lära sig att älska sig själv kommer inte att vara enkelt och det kommer ta lång tid. Du kommer att vilja ge upp flera gånger om och du kommer att känna dig uppgiven. Men håll ut och fortsätt pusha på! Alla kan lära sig att finna en kär vän inom sig själv.

När du älskar dig själv kan du:

 • Öka din självkänsla och ditt självförtroende.
 • Hantera situationer och människor som tidigare fått dig att känna dig osäker.
 • Hantera stress och lära dig att sätta gränser mycket bättre.
 • Behandla både dig själv och andra med mer kärlek och respekt.
 • Undvika att bli påverkad av andra människors dåliga attityder och beteende.
 • Låta bli att hamna i irritation eller att bli frustrerad över småsaker.
 • Sluta grubbla över sådant som du ändå inte kan styra.

Listan kan fyllas på i all oändlighet. Det finns bara positiva bieffekter av självkärlek – inget negativt.

Love yourself first qoute

Låt dig själv vara den du är – Inte den du vill vara

Om du vill lära dig att älska dig själv måste du sluta att försöka vara någon annan. Älska inte tanken på den du kan vara, utan älska istället tanken på den du är. Glöm bort allt det där med att passa in, imponera på andra eller att bli omtyckt av en viss person. Du förtjänar att bli älskad för att du är du, inte för att du är någon som du tror att du borde vara. Låt andra älska ditt riktiga jag såsom du borde låta dig själv göra. Du är fantastisk och unik på ditt egna sätt. Bär det med stolthet!

Sluta försöka vara perfekt

Sluta kritisera dig för att du inte är eller gör allt perfekt. Ingen är det! Det är lätt att stirra blint på vad media visar upp och känna hur andra är så perfekta och lever så perfekta liv. Jag lovar dig att det är långt ifrån verkligheten. Alla har bagage, brister och misslyckanden. Det är en del av livet för oss allihopa.

Låt inte heller andras förväntningar på dig tynga ner och sätta press på dig. Det är inte upp till dig att göra andra glada och belåtna. Gör allt det du gör för din skull! Tänk på vad som gör dig glad. Vad som får dig att komma framåt i livet. Vad dina drömmar är och vilka mål du vill sätta.

Ta hand om dig själv både på ut & insidan

Det är otroligt viktigt att ta hand om sig själv inifrån och ut. Respektera dig själv och din kropp och gör allt du kan för att just du ska må bra. Träna regelbundet, ät hälsosam mat, unna dig att äta något extra gott då och då, gå på spa eller se till att du får din egentid om det får dig att må bra. Fråga dig själv vad du mår bra av i sinnet och vad som får dig att må bra fysiskt. Din kropp är ditt tempel som också behöver kärlek från dig.

Gör dig fri från skam & skuld

Du måste tillåta dig att förlåta dig själv. Alla gör misstag och vi kan inte straffa oss själva för det livet ut. Be om ursäkt om du har sårat någon och gå sedan vidare vare sig du blir förlåten eller inte. Du kan inte styra andras val men du kan styra dina egna. Se dessa misstag som livsläxor och lär dig hur du ska göra bättre i framtiden istället.

Ändra dina tankar & få en bättre självkänsla

Tänk på saker som du har lyckats med snarare än att låta ditt huvud förmörkas av allt du tycker att du misslyckats med. Boosta ditt ego och ös dig själv med komplimanger så fort du har gjort något bra hur lite det än må vara. Klappa dig själv på axeln och behandla dig själv som du behandlar din bästa vän.

Utmana dig själv

Min utmaning till dig som läser det här inlägget är att göra minst en sak som bara är för din egna skull. Inte för att du behöver eller för du måste – utan för att du förtjänar det. ♥

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emma Engström

  Älskar verkligen dessa inlägg,tycker det är så viktigt att prata om det och puscha på! Kram

  1. Ninni Undén

   Det glädjer mig verkligen jättemycket! Det är som du skriver otroligt viktigt och det är därför jag brinner lite extra mycket för den här typen av inlägg. Kram!

Lämna ett svar