Hejdå 2020 och välkommen 2021!

Wow, i ett litet kick har ännu ett år tagit sig till ända. 2020 har varit ett minst sagt speciellt år och tyvärr inte på ett bra sätt. Det är verkligen ett år som nog många kommer att minnas länge.

Jag själv har egentligen varit otroligt skonad från detta års förbannelse. Jag har inte förlorat en vän eller släkting till coronavirusets snabba intåg över Sverige. Istället har min släkt välsignats med flera tillökningar, vilket är helt underbart i detta mörker som året har kommit med.

Trots att jag är helt förskonad från Covid-19 har år 2020 inte varit mitt bästa år heller. Min akilleshäl tröttheten har varit som en finne i rumpan på mig och gjort mig vansinnig. Det är egentligen inget nytt för mig men av någon urdum anledning blir man aldrig van vid det.

2020 = ett tråkigt år

Mitt 2020 har varit rätt tråkigt och händelselöst. Det känns som att livet har legat på stiltje samtidigt som året har flugit förbi i raketfart. 2020 har bjudit på en konstig blandning av konstant stress och konstant rastlöshet.

Men vi ska inte börja det nya året med en negativ inställning! Så därför har jag listat upp lite positiva saker som har hänt mig i år.

Positiva saker som har skett 2020

 • Jag har klarat av mitt sparmål för året som är i alla fall för mig en hög summa. Det känns rätt coolt att kunna klara av det på egen hand! Allt har placerats i fonder som jag redan har arbetat upp tidigare. Mycket passade jag på att köpa när börsen sjönk rätt rejält så avkastningen har var blivit en rätt trevlig bonus.
 • Mitt jobb har inte påverkats i en alltför stor utsträckningen av krisen.
 • Vi har fått påökning i släkten och inte förlorat någon.
 • Tack vare min otroligt generösa chef får jag massage varannan vecka som faktiskt hjälper mot min smärta.
 • Jag har fått en Macbook Pro 16 som jag även får ta hem! ÄLSKAR DEN!
 • Dessutom fick jag grym ultra wide screen som jag sitter framför på jobbet.
 • I jul fick jag många julklappar och mycket av just det som jag önskade mig.
 • Mina katter har hållit sig friska och är keligare än någonsin (de är fd. katthemskatter som inte var klappbara under lång tid).
 • Emma och jag åkte på spa i Göteborg.
 • Disney + har kommit ut. Mitt liv känns lite mer komplett nu!
 • Jag har fått gosa med getter och kor på Landsort.
 • Innan Coronan hade tagit fart var jag ute en del och dansade. Vilket är rätt stort för mig som har haft sjuk svårt för att dansa framför andra.
 • Trump förlorade i valet. Hur kunde han ens vinna från början?

Glöm aldrig att vara tacksam för det du har

Ibland är det bra att påminna sig om allt gott man får. Hur dåligt jag än mår då och då så inser jag såklart att jag trots allt har levt ett rätt privilegierat liv. Jag har fått så mycket gratis och mycket gott har hänt av ren och skär tur. Inte minst så har jag haft en otrolig tur med att känna rätt människor som har varit extremt givmilda mot mig på sina sätt.

När smärtan och tröttheten får mig att hata mitt liv påminner jag mig själv om det. Det är inte alltid lika lätt, men för det mesta så får det mig att inse återigen hur välsignad jag har varit.

Jag hoppas att år 2021 blir ett år då jag kan börja ge tillbaks till andra och till universum. Jag behöver komma ut ur mitt egna huvud, bli lite mindre självisk och få lite mer mening i livet.

Hur vet jag inte exakt men på något sätt vill jag ge tillbaks. Min trötthet har hindrat mig från mycket, men jag vill våga hoppas på att jag kan vara starkare. Att jag slutar låta det stoppa mig från att leva mitt liv och från att orka hjälpa andra. Det är lätt sagt i denna stund när hjärndimman inte känns lika svår att se igenom. Men på något sätt ska jag hitta ut igen, leva och ge vidare all kärlek som jag har fått.

Gott nytt år!

Jag hoppas att 2021 blir ett mycket bättre år för oss alla. Jag skulle inte tacka nej till ett mer händelserikt och socialt år nu. Jag känner mig så jäkla uttråkad och helt klart less på det här året.

Med vaccinationerna på ingång får vi hoppas på att vi kan leva lite mer normalt igen. Jag hoppas att vi också har tagit lärdom av vilka konsekvenser som uppstår av våra livsval. Vem vet, kanske finns det något positivt att hämta i all negativitet som 2020 har gett?

Vad ser du fram emot nästa år?

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar