Falkenberg Strandbad – En underbar spaweekend

I helgen åkte jag och en av mina bästa vänner till Falkenberg Strandbad i Göteborg. Det var en helt underbar och välbehövlig spaweekend som jag definitivt vill göra om!

Falkenberg Strandbad - En underbar spaweekend
Vår favoritplats var i en stor bädd framför en ännu större brasa.

Ja som ni märker så går det här med bloggandet lite sådär… Jag vet inte riktigt var tiden tar vägen. Mitt huvud har varit rätt kaos under en längre tid och jag har verkligen haft noll inspiration och ork.

Så att åka på en spaweekend var precis vad jag behövde! Att ligga i en pool eller framför en brasa och bara vara är en medicin som jag skulle behöva mer av i mitt liv. Att dessutom åka med en underbar tjejkompis gör det hela så mycket bättre. ♥

Ivory Spa Experience

Vi valde spa-paketet Ivory Spa Experience just för att man får testa olika spa-ritualer från hela världen. Vi både är ju lite noviser på det här med spa så det kändes perfekt att få testa på lite olika behandlingar.

Vad som ingick i Ivory-paketet:

  • Fötterna: Ett fotbad spetsas med salter samtidigt som man får massera fötterna och vaderna. Vi fick göra det med en kalabass.
  • Ansiktet: Med en ansiktsmask får man kliva in i en ångbastu där man masserade in ansiktsmasken.
  • Is-skrubb: Vi fick skrubba hela kroppen med is för att få igång blodgenomströmningen i hela kroppen. Den kombinerades med aromabastun så man varvade varmt och kallt.
  • Aromabastu: En aromaupplevelse där man möts av en värmande och välgörande väldoft.
  • Hamam: Vi fick testa på att göra en klassisk turkisk behandling. Man skummar upp rosentvål på en tvålpåsen och begraver hela kroppen med skum. Vi fick göra det på varandra för att sedan skrubba varandras kroppar.
  • Rasul: Vi fick sitta e en nordafrikansk bastu. I den fick vi ha kroppen helt inpackad i mineralrik lera en annan ångbastu med 45 grader.
  • Tropisk bris: Som avslut på spa-upplevelsen fick vi massera våra kroppar med en olja och sedan luta oss tillbaks medan en behaglig bris fläktade oss.

Vad vi tyckte om behandlingen

Vi både var väldigt nöjda med spa-upplevelsen. Det gick lite för snabbt ibland då de verkar köra grupperna på ruljans, vilket drar ner betyget lite. Men det är en väldigt smart grej när man vill testa och känna på.

Jag själv kan knappt andas i varken torr- eller ångbastu så jag skulle aldrig kunna stå ut längre än tiden vi fick. Jag var till och med tvungen att avbryta lite i förtid i en av ångbastuarna.

Även om det kändes lite pressat ibland så kändes behandlingarna väldigt avslappnade och jag skulle definitivt kunna göra om det! Jag gillar verkligen konceptet att få lite av allt.

Spaweekend på Falkenberg Strandbad

Jag åker gärna till Falkenberg Strandbad igen

Resten av vår vistelse spenderades mestadels i de olika poolerna. Jag verkligen ÄLSKAR att ligga i varmt vatten och vila ut. Mina stackars muskler slappnade av för ovanlighetens skull och Fibromyalgin gjorde sig inte påmind så särskilt mycket. Det var så skönt!

Jag trodde att det skulle vara jobbigt att åka 6 timmar i bil ända till Göteborg, men det kändes som att det gick mycket snabbare än så. Att sjunga konstant sätter verkligen fart på tiden! Och resan var helt klart värd åktiden.

Hotellet ligger otroligt vackert till precis vid stranden och vi låg och lyssnade på de stora vågorna hela natten. Att det regnade, var grått och galet blåsigt spelade ingen roll. Det kändes nästan lite magiskt att gå i blåsten och känna doften från havet.

Jag tror dock att det kan vara rätt jobbigt att vara där under högsäsong. Nu var det ju lite begränsat pga. coronan så det var nog inte så mycket besökare där som det brukar vara. Trots det var det ibland lite svårt att haffa tag på en bädd. Ett annat minus var att barn får vara där och det drar ner på relaxfaktorn då det stundvis blev väldigt högljutt och stimmigt. Jag älskar barn, men inte när man försöker njuta av lugnet.

Jag hoppas verkligen på att det blir fler spaweekends i framtiden. Det är minst sagt medicin för själen. ♥

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar