3 månader efter avslutad Roaccutankur

Nu har det gått lite mer än 3 månader sedan jag avslutade min Roaccutankur. Det var min tredje behandling och det är kanske inte den sista den här gången heller.

3 månader efter avslutad Roaccutankur
Jag har i alla fall hunnit gå från lila hår till brunett igen.

Nu har det varit ett lite långt avbrott i bloggande igen tyvärr och jag skyller det på stress och sjukdom. Jag lyckades såklart som alla andra få en rejäl förkylning och har varit otroligt matt. Och tiden verkar gå snabbare ju mer stressad jag är så det känns som att jag hinner med… NADA.

Hur min hud mår efter min tredje Roaccutankur

När jag slutade med Roaccutan (som nu är mer kännt som isotretinoin) tog det bara ett par veckor innan små mini-finnar dök upp. Tyvärr blev det bara värre och värre och finnarna blev större. Som tur var hamnade nästan alla runt hårfästet så det var inget som syntes så jättemycket. Men när det började komma mer på kinderna kände jag mig lite orolig.

Jag har redan för många självförvållande ärr i ansiktet och jag känner mig själv alltför väl. Jag kommer inte kunna hålla mina fingrar i styr.

Svettkörtelinflammation & Tetracyklin

När jag var hos min hudläkare förra veckan sa hon att det inte var finnar som jag hade. Istället har jag tydligen svettkörtelinflammation och enligt henne är det väldigt vanligt att det uppstår efter en avslutad Roaccutankur. Jag googlade lite på det och jag kan väl inte säga att jag känner igen mig. Mina blemmor har ju inte sett så illa ut som det gör på bilderna som dyker upp…

Men jag litar på henne och efter att ha fått Tetracyklin utskrivet så har det faktiskt blivit mycket bättre! Snabbt gick det också. Jag kan inte säga att jag har magiskt fått en perfekt hy men det kan jag väl kanske inte heller förvänta mig.

Det finns en risk för att jag kommer behöva göra en kur till eftersom att mina finnar verkar vilja vara kvar lite för mycket… Majoriteten behöver bara en behandling men jag är tyvärr inte en av dem. Men jag hoppas verkligen att det räcker med Tetracyklin så att allt kan vara över sen.

Är det värt det?

Man kan fråga sig om det verkligen är värt att gå igenom alla biverkningar och möten som snor ens tid. Mitt svar på det kommer alltid att vara; JA!

Min hy är så galet fin om jag jämför med innan jag började med Isotretinoin och jag har fått slippa mycket smärta sedan de värsta inflammerade finnarna försvann. Det kommer aldrig att bli perfekt och det finns en hel del ärr som aldrig kommer att försvinna, men jag är glad ändå!

Jag kan ju inte riktigt säga att jag har akne längre så mina problem är minst sagt lyxproblem.

Om du funderar eller ska börja med Roaccutan/Isotretinoin kan du läsa mer om min resa med Roaccutan och även om 8 saker du bör veta innan du börjar med Isotretinoin. Denna medicin är fantastisk på många sätt men den är lika ökänd som känd. Det finns en hel del att tänka på och många jobbiga biverkningar att utstå.

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sandra

    Verkar som en bra behandling trots biverkningen efter, tur du kunde få behandling för det ❤

  2. Emma Engström

    Låter inte superkul med en inflammation, men ändå skönt att veta vad det är du har! <3

Lämna ett svar