17 affirmationer som ger en mer positiv inställning till livet

Med hjälp utav positiva affirmationer kan du förändra din inställning till dig själv och din omgivning samt blir mer positiv, glad, energifylld och harmonisk. Hur bra är inte det?

Positiva affirmationer

Vad innebär affirmationer?

Affirmationer är positiva påståenden om dig själv eller din omgivning som du sedan ska upprepa för dig själv. Genom att upprepa dessa positiva tankar och påstående om och om igen kommer du sakta men säkert att programmera om ditt undermedvetna. Resultatet blir att du förändrar din inställning till dig själv och din omgivning samt blir mer positiv, glad, energifylld och harmonisk. Hur bra är inte det?

Hur affirmerar jag på ”rätt sätt”?

För att förankra dina affirmationer i dig själv kan du exempelvis skriva ner, läsa eller sätta upp dem på någon synlig plats.  Du kan även göra som jag och skapa vanan att konstant upprepa dem inne i huvudet genom dagarna. Gör det som funkar bäst för dig!

Låt affirmationen fastna in i ditt undermedvetna med hjälp av upprepningens kraft och på så vis skapa en ny verklighet åt dig själv.

Det är det du ofta tänker på som blir din verklighet. Det är just därför det är så himla viktigt att inte mata din negativitet med nervärderande ord om dig själv och fokusera på allt som dåligt i ditt liv. Läs gärna mitt inlägg om hur självkritik formar din hjärna där jag skriver om hur självkritik förvärrar en redan existerande ångest.

Att affirmera betyder inte att du ska förneka dina riktiga känslor och försöka låtsas som att allt är bra. Utan du ska validera det du känner, förklara för dig själv att det är okej att känna som du gör och sedan flytta ditt fokus. Att intala dig själv att du är sämst och inte förtjänar att bli älskad kommer bara att förstärka din redan negativa verklighet.

Hjärnan är alltid formbar – På både gott och ont.

17 affirmationer som ger positivitet

Du kan använda dessa direkt eller inspireras av dem och formulera dem mer som du känner.

Cute divider
 1. Jag älskar och accepterar mig själv precis som jag är.
 2. Jag respekterar och värdesätter mig själv.
 3. Jag är värd allt gott i livet.
 4. Jag blir bättre och bättre på alla sätt varje dag.
 5. Jag är glad att jag är jag.
 6. Jag är lugn och trygg och stark.
 7. Jag har styrkan att skapa mitt önskade liv.
 8. Jag njuter av livet här och nu.
 9. Jag slappnar av och känner mig lugnare och lugnare.
 10. Jag är stolt över att jag är jag.
 11. Jag är glad och jag strålar som människa.
 12. Jag klarar allt jag vill.
 13. Jag älskar och jag är älskad.
 14. Jag känner vägledning i livet.
 15. Allt jag behöver finns inom mig själv.
 16. Allt gott kommer till mig med lätthet och utan ansträngning.
 17. Min ekonomiska ställning blir bättre och starkare för varje dag.

Affirmationer kan hjälpa dig på många sätt

 • De kan förstärka dina mål och hjälper dig att uppnå dem.
 • De kan motiverar dig att ta en mer positiv och framåtriktad handling i dina dagliga aktiviteter.
 • De kan hjälpa dig att fokusera mer på positiva och upplyftande tankar istället för på självnedbrytande och negativa tankar.
 • De kan hjälpa till med att lindra stress och ångest.
 • De kan främja mental klarhet och fokus.
 • De kan hjälpa till att bygga starkare och mer intima relationer.
 • De kan förbättra och förstärka känslor av tacksamhet, uppskattning och glädje.

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner! ♥

Lämna ett svar